February 23, 2018
You can use WP menu builder to build menusKUALA LUMPUR: Status keselamatan Gunung Agung di Bali telah diturunkan daripada Tahap IV (Awas) kepada Tahap III (Siaga) pada 10 Februari 2018, kata Kementerian Luar dalam satu kenyataannya hari ini.

Radius kawasan merbahaya telah juga dikurangkan daripada 6km kepada 4km.

“Walau bagaimanapun, memandangkan status keselamatan Gunung Agung tersebut boleh berubah dalam masa yang singkat, pihak berkuasa Indonesia telah memberi peringatan terhadap kemungkinan evakuasi sekiranya status keselamatan itu meningkat,” ujar kenyataan itu lagi.

BACA: Indonesia kecilkan zon berbahaya volkano Gunung Agung di Bali

Justeru, rakyat Malaysia adalah dinasihatkan supaya mengambil langkah berjaga-jaga untuk keselamatan diri, mengikuti perkembangan berita tempatan dan mematuhi arahan daripada pihak-pihak berkuasa tempatan.

Pada masa sama, rakyat Malaysia yang memerlukan bantuan konsular boleh menghubungi Pejabat Konsul Kehormat Malaysia di Bali menerusi e-mel [email protected] atau Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta menerusi e-mel [email protected] atau panggilan telefon ke talian +62215224947 dan +6281380813036.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: