April 23, 2018
You can use WP menu builder to build menusSUBANG: Kerajaan Barisan Nasional (BN) akan terus melindungi kepentingan institusi seperti Majlis Amanah Rakyat (Mara) yang banyak membantu melahirkan anak-anak Bumiputera menjadi insan yang cemerlang, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau, yang juga Pengerusi BN berkata, keberkesanan Mara sudah sedia terbukti memandangkan banyak tokoh-tokoh negara ini dilahirkan melalui bantuan yang disediakan melalui institusi itu.

Namun, tambahnya lagi, Mara tidak wujud dengan sendirinya, sebaliknya ia wujud kerana dasar dan keputusan yang dibuat kerajaan pada hari ini iaitu kerajaan UMNO dan BN.

“Maknanya Mara ini sebuah badan dan sebuah institusi yang menjadi kenyataan kerana dasar perjuangan dulu, hari ini, dan insya-Allah secara berterusan oleh kerajaan pimpinan UMNO dan Barisan Nasional,” katanya ketika berucap di Majlis Himpunan Saya Anak Mara – ‘Menggenggam Langit Biru’, di UniKL MIAT, di sini, hari ini.

Majlis anjuran Badan Pemuafakat Pendidikan Mara Kebangsaan (Muafakat) itu, telah berjaya menghimpun lebih 5,000 pelajar yang bernaung di bawah institusi itu.

Ia bertujuan bagi menzahirkan rasa terima kasih mereka terhadap sumbangan dan komitmen kerajaan dalam memperkasakan agenda Bumiputera.

Dalam ucapannya, Datuk Seri Najib turut menggariskan beberapa sebab mengapa Mara akan terus dilindungi selagi UMNO dan BN akan terus menerajui pemerintahan di negara ini.

“Kewujudan Mara ada hubung kait dengan perlembagaan parti UMNO kerana dalam fasal parti sudah tertulis dengan jelas bahawa hak Melayu dan Bumiputera akan terus diperjuangkan.

“Dan Mara merupakan wahana yang penting, badan yang penting untuk merealisasikan perjuangan orang-orang Melayu. Dan ia juga kerana agenda pemerkasaan Bumiputera juga merupakan agenda nasional,” katanya lagi.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers like this: