Spread the love

Dalam kemeriahan meraikan Hari Deepavali, saya berasa sedikit terkilan kerana Pelan Tindakan Masyarakat India Malaysia yang saya lancarkan semasa memegang jawatan dahulu — termasuk pemberian dana perniagaan khas, penambahan tempat tambahan dalam institusi pendidikan dan perkhidmatan awam — kini tidak dapat saya realisasikan untuk masyarakat India di Malaysia.

Saya yakin jika diteruskan di bawah Kerajaan BN, segala apa yang kita rancangkan akan terlaksana dan masyarakat India di Malaysia tidak lagi ketinggalan malah bertambah makmur dan sejahtera.

Walau bagaimana sekalipun, masyarakat India sentiasa dekat di hati saya. Doa saya agar anda semua terus maju mengorak langkah dalam arus pembangunan negara.

Selamat menyambut Hari Deepavali daripada saya sekeluarga kepada semua rakyat Malaysia yang beragama Hindu.

Semoga perayaan ini membawa sinar cahaya kegembiraan dan kebahagiaan kepada semua. Deepavali Vaalthukkal.


Source

33 Comments

  • Reply
    05/11/2018

    Tak pe Datuk Seri…Niat dan hajat yang baik tetap di kenang.

  • Reply
    05/11/2018

    Assalamualaikum…pak jib…bila nak ‘bersantai bersama najib’ di klang?

  • Reply
    05/11/2018

    Thank u dato jasa mu dikenang.

  • Reply
    05/11/2018

    Nick suzy
    Setuju sgt2..
    Win statement..

  • Reply
    05/11/2018

    Terbaik DSN

  • Reply
    05/11/2018

    Ini lah yg rakyat mlysia akan rindu DSNR semua dpt merasa.

  • Reply
    05/11/2018

    Happy deepavali datuk sri… Lain kali jangan simpan wang banyak dalam rumah..coklat boleh lah simpan banyak

  • Reply
    05/11/2018

    Happy Deepavali kepada kaun india keseluruhannya ..

  • Reply
    05/11/2018

    Sudah le byk le u tlg. mau dapat loan utk rumah mcm mau mati.byk soalan. ada document properly pun loan taklulus

  • Reply
    05/11/2018

    Terbaik datuk klu tak bersyukur ini lah jadinya ..bawah pentadbiran dulu semuanya ok .lima thun masa rakyat menilai kerajaan baru harap buka mata luas2

  • Reply
    05/11/2018

    Barang lepas jgn dikenang la jibon oiii…😂😂😂

  • Reply
    05/11/2018

    Kesian macai panas.Kerajaan dsnr dl banyak mbantu. Tapi kerajaan ph rakyat pulak kena berkorban..

  • Reply
    05/11/2018

    Ada2 saja dsn ni uda2la org xpercaya uda walaupun emas dikau taburkan kepada rakyat.

  • Reply
    05/11/2018

    Nak ucap, ucap je la….adessss…dalam ucapan sembang ag politik….

  • Reply
    05/11/2018

    Terima Kasih DS Najib Razak kerana tidak merealisasikan Pelan Tindakan untuk masyarakat India, kerana ia hanya akan.menguntungkan puak MIC.

  • Reply
    05/11/2018

    Pandai sauk ikut keadaan smasa jib

  • Reply
    05/11/2018

    Okay Jib dah boleh jadi pelakon

  • Reply
    05/11/2018

    Klau dah macai tu, macai jugak, walau dh krna kencing, siape kencing siape ni, ade pikiq ke!!! Bute huruf betul,

  • Reply
    05/11/2018

    Tq Dato’ Sri

  • Reply
    05/11/2018

    kau, nak tolong buat ini buat itu, tapi engkau bagi siapa MIC, semua mereka sapu,..rakyat tak dapat apa…

  • Reply
    05/11/2018

    Adoiiii….ada juga ye cai2 ph dlm ni yg meroyan kepanasan ler tu..walaupun dah lemas dlm lautan kencing ph masih x menyedau diri ye#Dsn terbaik..

  • Reply
    05/11/2018

    Kekeke

  • Reply
    05/11/2018

    Happy Deepavali

  • Reply
    05/11/2018

    kejap lg dtg la 🐷🐷🐷 PH komen dalam ni

  • Reply
    05/11/2018

    Lani dap komunis guna profile fake guna nama melayu dok maki hamun bt provoke konon melayu berpecah kahkah

  • Reply
    05/11/2018

    Terbaik

  • Reply
    05/11/2018

    bising lagi pakcik ni.. dah kalah tu diam laa.. xpayah laa kecoh2..

  • Reply
    05/11/2018

    terbaik DSNR…x salah nak bagi ucapan Happy Deepavali pada yg berhak…..yg masih marah lagi tue jgn tambah marah dngn membaca status @post DSNR…..banyak lagi page@post@status yg boleh ‘sejukkan’ hati yg masih marah tue…

  • Reply
    05/11/2018

    Sudah2lah dato. Pencen jelah..duit pun dah berkoyan2 tu.

  • Reply
    05/11/2018

    Masih ramai lg anak2 melayu x sedar diri..ha tepukkk….

  • Reply
    05/11/2018

    bela la india dgn cina byk2..

  • Reply
    05/11/2018

    Seluruh rakyat mlaysia melayu cina india & semua kaum pribumi…. Amat merasa terkilan sebab tak sempat merasa duit simpanan juta2 cash dlm umah mcm dato seri….. Huhuhu

  • Reply
    05/11/2018

    DSN yg terbaikkkk dhati insan yg pandai menghargai insan spt ini..BN hny parti tp ssh nk dpt pemimpin sebaik DSN..

Leave a Comment

Kuala Lumpur, Malaysia
Saturday, 17th November, 2018
9th Rabi-Al-Awaal, 1440
SalatTime
Fajr5:46 AM
Sunrise6:59 AM
Zuhr12:58 PM
Asr4:21 PM
Magrib6:57 PM
Isha8:10 PM
%d bloggers like this: